Використання заморожених ягід у веганських та вегетаріанських стравах

Українська кухня славиться своїми унікальними традиціями, у яких ягоди займають особливе місце. Заморожені ягоди Ярофрут зберігають всі корисні властивості, дозволяючи готувати смачні та поживні страви в будь-яку пору року. Пропонуємо п’ять автентичних українських рецептів із використанням продукції Ярофрут: малини, чорниці, полуниці, ожини та шипшини.

1. Вареники з вишнями Ярофрут

Інгредієнти:

  • 500 г замороженої вишні від Ярофрут
  • 3 склянки борошна
  • 1 яйце
  • 1 склянка води
  • 3 ст. л. цукру
  • Щіпка солі

Приготування:

  1. Замісіть тісто з борошна, яйця, води та дрісбки солі, потім розкачайте його тонким шаром.
  2. Виріжте кружечки, викладіть заморожені вишні всередину, посипте цукром і сформуйте вареники.
  3. Варіть у підсоленій воді до готовності.
  4. Подавайте гарячими зі сметаною або медом.

2. Швидкий соус із вишні Ярофрут (без розморожування)

Інгредієнти:

  • 300 г замороженої вишні від Ярофрут
  • 100 г цукру
  • 1 ст. л. крохмалю
  • 100 мл води

Приготування:

  1. Заморожену вишню Ярофрут висипте в каструлю, додайте цукор і поставте на середній вогонь.
  2. Варіть, доки ягоди пустять сік і почнуть кипіти.
  3. Розведіть крохмаль у холодній воді та додайте до вишень.
  4. Постійно помішуючи, доведіть соус до загустіння.
  5. Подавайте до млинців, оладок або морозива.

3. Оладки з малиною Ярофрут

Інгредієнти:

  • 200 г замороженої малини від Ярофрут
  • 250 мл кефіру
  • 2 яйця
  • 2 склянки борошна
  • 1 ч. л. соди
  • 2 ст. л. цукру
  • Олія для смаження

Приготування:

  1. Розморозьте малину Ярофрут.
  2. У мисці змішайте кефір, яйця, цукор і соду, потім поступово додайте борошно.
  3. Додайте малину до тіста й обережно перемішайте.
  4. Смажте оладки на розігрітій сковорідці до золотистої скоринки.

4. Пиріг з чорниці Ярофрут

Інгредієнти:

  • 300 г замороженої чорниці від Ярофрут
  • 200 г масла
  • 200 г цукру
  • 3 яйця
  • 350 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача

Приготування:

  1. Збийте масло з цукром, додайте яйця й добре перемішайте.
  2. Поступово всипайте борошно з розпушувачем, замішуючи однорідне тісто.
  3. Вилийте половину тіста у форму, рівномірно розподіліть чорницю зверху й залийте рештою тіста.
  4. Випікайте при температурі 180°C близько 40 хвилин.

5. Морс із шипшини Ярофрут

Інгредієнти:

  • 200 г замороженої шипшини від Ярофрут
  • 1 л води
  • 3 ст. л. меду

Приготування:

  1. Шипшину Ярофрут промийте та проваріть на слабкому вогні протягом 15 хвилин.
  2. Залиште настоюватися під кришкою 2 години.
  3. Процідіть, додайте мед та добре розмішайте.
  4. Подавайте теплим або охолодженим.

6. Полуничний крем-десерт

Інгредієнти:

  • 300 г замороженої полуниці від Ярофрут
  • 250 г вершкового сиру
  • 100 мл вершків (33%)
  • 3 ст. л. цукрової пудри

Приготування:

  1. Розморозьте полуницю Ярофрут та подрібніть до стану пюре.
  2. Збийте вершковий сир із вершками та цукровою пудрою до ніжної консистенції.
  3. Додайте полуничне пюре й акуратно перемішайте.
  4. Розлийте по креманках і охолоджуйте в холодильнику протягом 2 годин.

Поради щодо використання заморожених ягід від Ярофрут

  • Для вареників та випічки ягоди можна додавати без попереднього розморожування.
  • У напої ягоди також можна використовувати замороженими.
  • Зберігайте продукцію при температурі -18°C, щоб зберегти її смак та користь.

З Ярофрут ви з легкістю приготуєте традиційні українські страви із замороженими ягодами, насолоджуючись їхнім насиченим смаком і користю для здоров’я.

Маєте запитання? Залиште свої контакти і ми незабаром зв’яжемося з вами
Контакти
© 2023. «Yarofruit»
Прокрутити вгору